شاید برایتان جالب باشد که بدانید ویژگی این برگ ها در نام آن ها دیده می شود. ورق نسوز در واقع ورقی است با نقطه ذوب فوق العاده بالا و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر سایش، تغییر شکل یا حتی خوردگی دارد. این ویژگی کاربردی در ورق نسوز، این ورق را به یکی از پرکاربردترین مواد در پروژه های مختلف تبدیل کرده است.
انواع ورق های ضد اشتعال
همانطور که در ابتدا ذکر شد، انواع مختلفی از ورق های ضد آتش وجود دارد که عبارتند از:
ورق نسوز آزبست: از این ورق بیشتر در صنایع مسکونی، صنعتی و تجاری استفاده می شود. به عنوان مثال می توان گفت که از این ورق در ساخت ساختمان های نسوز، کوره های بخار، ماشین آلات و ... استفاده می شود.
ورق فیبر: این ورق معمولاً در عایق های مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی کاربرد دارد و در سه نوع استخوانی، سیمی و الیافی تولید و به بازار عرضه می شود.
ورق میکا: این ورق نسوز در صنایعی مانند کاغذسازی، هوا و فضا، ساخت مواد بهداشتی، صنایع نفت، ساخت قطعات الکترونیکی و ... کاربرد فراوانی دارد.
ورق Killingirite: این ورق در دو نوع شارژی و شارژی در بازار موجود است و در ساخت یا تولید واشر، آب سرد و گرم، بخار، گاز، روغن د، اسید، مواد نفتی و ... کاربرد دارد.
کاربرد و عمر مفید صفحات نسوز
اگر بخواهیم در مورد استفاده از ورق ضد اشتعال صحبت کنیم، باید مواردی مانند عایق حرارتی، استفاده به عنوان واشر و کاربردهای صنعتی را ذکر کنیم. جالب است بدانید که این ورق ها دمای 300 تا 1400 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند و به همین دلیل از این ماده نسوز در پالایشگاه ها، پمپ بنزین ها، پتروشیمی ها، نیروگاه ها و ... استفاده می شود.
در ضمن همانطور که گفته شد استفاده از این ورق ضد اشتعال در مصارف خانگی نیز بسیار متداول است. در واقع ورق های مقاوم در برابر شعله مقاومت بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در زندگی مدرن ما به نوعی از آنها استفاده می شود.
لازم به ذکر است که در گذشته برای تولید ورق های نسوز از ماده ای به نام آزبست استفاده می شد که از گذشته به عنوان یکی از مواد نسوز موجود در بازار شناخته می شد. ذکر این نکته ضروری است که آزبست یک ماده مضر با اثرات منفی است، به همین دلیل امروزه به جای آزبست از موادی مانند کربن، فایبرگلاس، سرامیک و ... استفاده می شود. در تولید ورق های مقاوم در برابر شعله استفاده می شود. با توجه به اینکه ورق های نسوز دارای نقطه ذوب بسیار بالایی هستند، عمر مفید آنها طولانی بوده و به هیچ وجه دچار خوردگی، تغییر شکل و سایش نمی شوند.
کاربرد کلی این ورق ها عبارتند از:
دیگ های بخار - لوله های فولادی بخار - لوله های گاز - صنایع پتروشیمی - مبدل های حرارتی - تجهیزات نیروگاهی - قطعاتی که در راکت و هواپیما هستند و در معرض دمای بسیار بالا قرار دارند.
خواص ورق های مقاوم در برابر شعله
آنها به خصوص در دماهای بالا دچار سایش و خوردگی نمی شوند.
در محدوده دمایی ذکر شده مقاومت لغزشی بالایی دارند.
این ورقه ها با ایجاد یک لایه اکسید در برابر لایه برداری مقاومت می کنند.
ورق فولادی نسوز دارای خواص مکانیکی بسیار خوبی است.
ریز ساختار و بسیار پایدار هستند
انواع ورق آهن نسوز
اتوهای نسوز نیز با نام های مختلفی در بازار موجود می باشند که در این قسمت به معرفی آن ها می پردازیم.
ورق استیل 309: اگر از خواص این ورق استیل اطلاع دارید باید بدانید که این ورق استیل جزء خانواده ورق های نسوز می باشد. به عبارت دیگر ورق استیل 309 دمای حدود 1000 درجه سانتیگراد را تحمل می کند و به هیچ وجه تغییر شکل نمی دهد. همچنین باید بدانید که این ورق استیل می تواند به راحتی در برابر زنگ زدگی مقاومت کند و استحکام زیادی از خود نشان دهد.
ورق فولادی 321 : این ورق فولادی نیز به عنوان ورق فولادی 309 در گروه صفحات نسوز قرار می گیرد اما استحکام آن کمی کمتر از ورق فولادی 309 است و ورق استیل 321 تا 800 درجه سانتیگراد را تحمل می کند و همچنین دارای مقاومت بالایی می باشد. مقاوم در برابر اکسیداسیون
ورق استیل 310: اگر مشخصات این ورق استیل را می دانید باید بدانید که این ورق می تواند دمایی در حدود 1200 درجه سانتیگراد را تحمل کند که نشان دهنده استحکام منحصر به فرد ورق استیل 310 است.
ورق استیل S310 : این ورق استیل همان ورق استیل 310 است اما این مقاومت دما کمتر است در واقع، این ورق نسوز می تواند دمای حدود 1100 درجه سانتیگراد را تحمل کند.